De term ‘e-smoking’ staat voor het roken van een elektronische sigaret. Dit is een bijzondere soort sigaret waar geen tabak in zit, maar een smaakvloeistof die nicotine kan bevatten. Deze smaakvloeistoffen, ook wel e-liquids genoemd, zijn vloeistoffen met een smaakstof die verdampt wordt als u de e-sigaret rookt. Hoe een e-sigaret precies werkt, leest u in deze tekst.

Hoe werkt zo’n e-smoking sigaret?

Hoewel velen een e-sigaret roken, weten niet veel mensen precies wat e-smoking precies is. Daarom leest u in deze beschrijving van de e-sigaret meet over het elektronisch roken. Een e-sigaret bestaat uit verschillende onderdelen. Zo heeft de e-sigaret een cartridge met e-liquid, een verdamper en een buisje waar u uw mond op zet bij het roken van de e-sigaret. Als u een trekje neemt van de e-sigaret door uw mond op het buisje te zetten en kort te zuigen, zorgt het verwarmingselement in de verdamper ervoor dat de vloeistoffen van de e-liquid in de cartridge verdampen. Hierbij komt damp vrij, die u direct kunt inhaleren. In feite is deze damp te vergelijken met de rook van een standaard sigaret, maar het grote verschil tussen de damp van een e-sigaret en de rook van een gewone sigaret is het feit dat de damp van een e-sigaret niet schadelijk is en bovendien niet stinkt. De rook van een normale sigaret is de verbranding van teer en tabak, daar waar de rook die vrijkomt bij een e-sigaret bestaat uit waterdamp. Bij het inhaleren van de damp proeft u de smaak van de e-liquid en bij het uitblazen van de damp verdwijnt deze vrijwel direct weer.

E-smoking en e-liquids.

De e-liquids die u in de e-sigaret doet, zijn verkrijgbaar in verschillende smaken. Zo kunt u een e-liquid kopen met de smaak van tabak om de smaak van een echte sigaret te simuleren, maar is het ook mogelijk om een fruitsmaak te kopen of de smaak van menthol te ervaren door een e-liquid in deze smaak te kopen. Tot slot kunt u zelf kiezen of u een e-liquid met of zonder nicotine koopt, om de echte rookervaring van een gewone sigaret na te bootsen of simpelweg voor uw plezier te roken.