Wat is een supersmoker?

Een supersmoker is een synoniem voor de elektronische sigaret. Dit is een bijzondere sigaret die enkele overeenkomsten vertoont met de standaard sigaret, maar zeker ook op bepaalde vlakken van de standaard sigaret verschilt. Zo is de rookervaring en smaak van een supersmoker hetzelfde als de rookervaring en smaak van een standaard sigaret, maar is een elektronische sigaret wel veel gezonder dan de standaard sigaret. Dit komt omdat er bij het roken van een elektronische sigaret geen schadelijke stoffen vrijkomen, maar slechts een onschadelijke damp, waterdamp wel te verstaan. Het is dan ook niet voor niets dat steeds meer rokers overstappen van de standaard sigaret naar de e-sigaret, want het roken van een supersmoker is simpelweg veel beter voor het lichaam. En omdat de e-sigaret ook kan bijdragen aan het proces van het stoppen met roken, kopen steeds meer mensen deze gezonde variant van de sigaret tevens om te kunnen stoppen met roken.

Hoe werkt de supersmoker?

Een supersmoker ziet er een beetje hetzelfde uit als een pen, maar kan ook op een sigaret lijken. Dit is afhankelijk van de soort elektronische sigaret die u koopt. Wat wel bij iedere elektronische sigaret hetzelfde is, is hoe de elektronische sigaret in zijn werk gaat. Zo bevat iedere elektronische sigaret een kleine atomizer, ook wel verdamper genoemd, die de e-liquid in de sigaret verdampt. De damp die hierdoor ontstaat, wordt net als de rook van een sigaret geïnhaleerd. Echter, omdat de damp slechts waterdamp is en dus geen schadelijke stoffen bevat en snel verdwijnt als u de damp heeft uitgeblazen, heeft u geen last van schadelijke effecten zoals bij het roken van een normale sigaret en heeft u ook geen last van stinkende kleding en meubels. In feite werkt een e-sigaret dus hetzelfde als een gewone sigaret, maar dan zonder schadelijke stoffen en stinkende rook.

E-liquids kopen voor de elektronische sigaret

Om te kunnen starten met e-roken, heeft u e-liquids nodig. Dit zijn de vloeibare stoffen die in een elektronische sigaret verdampt worden, om de damp te creëren die door u wordt geïnhaleerd. E- liquids zijn verkrijgbaar in verschillende smaken, zoals watermeloen, tabak en menthol en kunnen zowel met als zonder nicotine aangeschaft worden.