Elektronisch roken

De voordelen van elektronisch roken

Het is niet voor niets dat steeds meer mensen van de standaard sigaret overstappen op de elektrische sigaret. Zo zijn er veel diverse voordelen verbonden aan elektronisch roken, die op deze pagina uitgebreid beschreven worden.

Geen schadelijke stoffen

Ten eerste heeft u bij elektronisch roken niet te maken met de schadelijke stoffen waar u wel vatbaar voor bent wanneer je gebruik maakt van de traditionele manier van roken. De reden hiervoor is dat een e-smoker geen teer en tabak bevatten, waardoor er ook geen verbrande teer- en tabaksrook vrijkomt die schadelijk is voor het menselijk lichaam. Er komt enkel verdampte smaakvloeistof vrij in de vorm van waterdamp. Dit is niet alleen beter voor uw gezondheid, maar ook voor de gezondheid van de mensen in uw directe omgeving. Zo wordt de elektrische sigaret ook wel de gezonde variant van de standaard sigaret genoemd.

Geen rook

Daarnaast komt er bij het elektronisch roken geen rook vrij. Waar u bij een standaard sigaret altijd te maken heeft met zware, stinkende rook, komt er bij elektronisch roken alleen een waterdamp vrij. Deze waterdamp is onschadelijk, vrijwel reukloos en lost binnen enkele seconden op in de lucht. Hierdoor heeft u niet langer te maken met schadelijke, stinkende rook en kunt u bij het roken van een elektrische sigaret ook gemakkelijk binnen roken, indien gewenst. Zo gaat uw kleding niet stinken en heeft u ook geen zware rooklucht in uw huis hangen als u de elektrische sigaret binnen rookt.

Dezelfde rookervaring

Bovendien biedt het elektronisch roken een vergelijkbare rookervaring als bij het roken van een standaard sigaret. Dit komt omdat u net als bij een standaard sigaret trekjes neemt, damp uitblaast en zelfs een echte tabaksmaak kunt proeven (indien u deze smaak gebruikt in uw elektrische sigaret). Ook krijg je gewoon je normale behoefte nicotine binnen. Dit maakt de elektrische sigaret een goed hulpmiddel voor mensen die willen stoppen met roken, want dit is een stap achteruit wat betreft het automatisme van het grijpen naar een normale sigaret.

Verschillende smaken 

Tensotte is de elektrische sigaret verkrijgbaar met verschillende smaken e-liquids. Bent u de standaard tabaksmaak zat, dan kunt u er ook voor kiezen om een frisse fruitsmaak in uw elektrische sigaret te introduceren. In dit geval proeft u bij het elektronisch roken geen tabak, maar bijvoorbeeld de frisse smaak van watermeloen of aardbei.