Wat onderscheidt een e-sigaret van een normale, standaard peuk?

Wie op een gemakkelijke manier wil stoppen met roken, kan de standaard sigaret vervangen met een elektrische sigaret. Een e-sigaret kan een vergelijkbare ervaring bieden als een standaard sigaret, maar is zeker niet hetzelfde als de sigaretten die u normaalgesproken rookt. Zo bevatten e-sigaretten geen tabak, komt er geen teer vrij bij het roken van e-sigaretten en stoot u bij het roken van de sigaretten slechts waterdamp uit en geen rook. Meer over de verschillen tussen een e-sigaret en een gewone sigaret, leest u op deze pagina.

Geen schadelijke stoffen 

Ten eerste komen er bij het roken van een elektrische sigaret geen schadelijke stoffen vrij. Dit komt omdat er geen tabak in elektrische sigaretten zit, maar slechts een vloeistof met een smaak waardoor de honderden schadelijke stof van een standaard sigaret niet in een e-sigaret verwerkt zijn. Dit maakt het roken van een e-sigaret gezonder dan het roken van een gewone sigaret en niet alleen voor u, maar ook voor de mensen in uw omgeving.

Geen tabak, maar vloeistof

Daarnaast bevat een e-sigaret geen tabak, maar een vloeistof. Deze vloeistof kunt u aanschaffen in verschillende smaken, zoals tabaksmaak en diverse fruitsmaken. Maakt u een e-sigaret open, dan treft u dus geen tabak aan.

Geen rook, maar damp 

Ook komt er bij het roken van een e-sigaret geen rook vrij, maar damp. Deze damp bestaat uit waterdamp en een restant van de smaakstof die in de e-sigaret zit, maar geen schadelijke stoffen. Als u een elektrische sigaret rookt, hebben u en de mensen in uw directe omgeving dus niet te maken met schadelijke rook. Dit maakt het roken van een e-sigaret veiliger voor u en voor uw omgeving.

Roken zonder aansteker

Tot slot gebruikt u bij het roken van de elektrische sigaret geen aansteker, maar wordt de vloeistof in de sigaret simpelweg verwarmd door het verwarmingselement in de sigaret. Dit verwarmingselement wordt warm als u trekjes neemt van de sigaret, of bij sommige e-sigaretten een knopje indrukt, waarna het warme verwarmingselement deze e-liquid verhit. Hierbij komt dus waterdamp vrij die de smaak bevat die u heeft gekozen bij het aanschaffen van de e-sigaret.