e-smoker

Wat is een e-smoker?

Een e-smoker wordt ook wel een e-sigaret genoemd, ofwel een elektronische sigaret. Een elektronische sigaret wordt voornamelijk gebruikt door mensen die op zoek zijn naar een meer gezonde variant van de standaard sigaret of door mensen die willen stoppen met roken, maar hier grote moeite mee hebben. Ook word de e-smoker gerookt door mensen die graag willen roken met een smaakje. Meer over de e-smoker leest u op deze pagina.

Is e-roken echt gezonder dan het roken van een gewone sigaret?

Ja, een elektronische sigaret is echt gezonder dan een gewone sigaret. Dit komt omdat er bij het roken van een elektronische sigaret geen schadelijke stoffen vrijkomen en er ook geen schadelijke rook wordt uitgestoten, zoals koolstofmono-oxide. Hierdoor kan er geen schade aangebracht worden aan uw lichaam en aan de mensen uit uw directe omgeving wanneer u de elektronische sigaret rookt.

Hoe werkt een e-smoker?

Een elektronische sigaret werkt alleen als deze een e-liquid bevat. E-liquids zijn een soort cartridges met vloeistof, die u in de elektronische sigaret dient te stoppen om de elektronische sigaret te kunnen roken. U kunt zelf kiezen of de e-liquids die u koopt wel of geen nicotine dienen te bevatten en u kunt er tevens zelf voor kiezen welke smaak u wilt proeven bij het roken van de elektronische sigaret. Heeft u eenmaal zo’n e-liquid naar keuze aangeschaft, dan kunt u deze in de houder van de e-smoker plaatsen. Wanneer je dit op de juiste manier doet, kan je eigenlijk al beginnen met het roken van je elektronische sigaret.. Het aansteken van de elektronische sigaret, zoals bij een gewone sigaret, is niet nodig. Dit komt omdat een elektronische sigaret een verwarmingselement bevat, dat automatisch de vloeistof van de e-liquids opwarmt als u een trekje neemt. Sommige e-smokers hebben een knop op de buitenkant zitten. Je dient deze in te drukken om het verwarmingselement te activeren.

Waar kan ik een e-smoker aanschaffen?

U kunt een elektronische sigaret in diverse winkels bij u in de buurt kopen, maar het is ook mogelijk om de elektronische sigaret online aan te schaffen. Zo hoef je de deur niet uit en kan je lekker vanuit je luie stoel een elektronische sigaret bestellen. Overigens zijn online vaker meer smaken beschikbaar dan in een winkel. Het nadeel hiervan is dat je ze niet kunt proeven voor je besluit die smaak definitief aan te schaffen.